Mentorer 2019

15.02.2019

Les mer om mentorene under TILT Grow 2019 her!

Foto: Lars Opstad
Foto: Lars Opstad

ELLA FISKUM

- Jeg gleder meg til å møte unge dansekunstnere- og dele mine erfaringer og lidenskap for dansen. Nå ser jeg frem til å ta en aktiv rolle i en viktig utviklingsprosess, og gå i dialog for å fremme refleksjon, engasjement og ny kunnskap — både for adeptene (deltakerne) og meg selv som mentor.

Ella kommer opprinnelig fra Trondheim, men bor nå på Toten der hun grunnla og driver R.E.D. som i 2018 ble anerkjent som et Regionalt Kompetansesenter for Dans. Hun har 27 års bakgrunn som danser, koreograf, og produsent med erfaring nasjonalt og internasjonalt.

Ella er kunstnerisk leder for filmfestivalen RIFF som har som visjon å bygge bro mellom danse-, kunst- og filmfeltet, og er i tillegg regissør og filmskaper. Hun er bl.a. kjent for Einawood X-mas show, Engler over Toten, Triptych 0811, The Net of Pas de Deux, Murder in Dreamland. Tidligere har hun vært solist på Teater de Chatelet i Paris, spilt sine forestillinger i New York, Mexico City, New Dehli, St. Petersburg, og Casablanca, samt turnert i både Canada, Europa og Norge. Hun ble tildelt Vestre Totens Kultur- og Idrettspris for 2019.

SILJE B. LIAN

- Jeg ønsker å være mentor fordi det er verdifullt å sparre med andre om hverdagen vi har som dansere og erfaringene vi gjør oss. Man tar seg tid til å reflektere over tema som berører oss i det daglige og sammen sitter vi forhåpentligvis igjen med litt mer kjøtt på beina i yrket vårt.

Silje har vært danser i Panta Rei Danseteater siden 2009 og har administrert flere prosjekter for kompaniet. Hun har en BA fra Universitetet i Stavanger og en MA i “Dance Performance” fra Laban i London hvor hun var en del av skolens kompani “Transitions”. Hun har tidligere danset for blant annet Dybwikdans, Inclusive Dance Company og Rogaland Teater.

MATIAS RØNNINGEN

- Jeg opplever mentorrollen som spennende og utfordrende, og mine tidligere erfaringer som mentor har vært veldig lærerike. Da jeg ble spurt om å være mentor, tenkte jeg det er fint at noen mener andre kan ha nytte av den erfaringen jeg har.

Matias gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2009 og har siden jobbet med mange koreografer og grupper som Sigurd Heide, Dansdesign, Kari Hoaas, Eivind Seljeseth, Heine Avdal/Yukiko Shinozaki, Suzie Davies/Mattias Ekholm, Helen Blackburn og Panta Rei Danseteater for å nevne noen.

Siden 2011 har han vært tilknyttet Ingun Bjørnsgaard Prosjekt i produksjonene Omega & The Deer (2011), The Solitary Shame Announced By a Piano (1997/2012), Praeambulum (2013), Rotating Nora (2014) og En liste over ting han sa (2018).

Matias mottok Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere i 2013.Våren 2014 gjestet han Nasjonalballetten i Alveberg på drømt hav, og har siden vært tilknyttet Nasjonalballetten som selvstendig dansekunstner. Han har danset fremtredende roller i stykker av bla William Forsythe, Jiri Kylian, Ingun Bjørnsgaard, Jo Strømgren og Ina Christel Johannesen.

JULIE DRØNEN EKORNES

- Jeg ønsker å være mentor for å kunne bidra til en positiv utvikling hos en annen dansekunstner. Det er både spennende og utfordrende å få bruke egne erfaringer, lytte og være tilstede som sparringspartner i en prosess. Jeg ser på det å være mentor som en kilde til gjensidig utvikling.

Julie er utdannet ved Spin Off forstudium i dans, og har en bachelor i moderne- og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet med bl.a. Molitrix Scenekunst, Dans Design, Rogaland Teater og Regionteater Väst. Siden 2009 har Julie vært danser for Panta Rei Danseteater. Hun medvirker i produksjonene «We Fiction/Private Rite», «I Wish Her Well», «Huset GranNabo», «Jens & Julie», «Promise Of Departure» og «Make Me Dance». I tillegg holder hun workshops og har roller som prosjekt-, turné- og prøveleder for kompaniet. Julie har siden 2016 vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.

JANNE LANGAAS

Janne er utdannet skuespiller ved Statens Teaterhøgskole og har vært ansatt ved Hålogaland Teater. Som frilanser har hun hatt engasjementer ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Riksteatret, Teater Ibsen og Brageteatret. Hun har også medvirket i flere TV-, radio- og filmproduksjoner.

Janne har vært teatersjef på Teater Innlandet siden 2011. De siste årene har hun jobbet som regissør i ulike sammenhenger, blant annet Knut Nærums Willy Nelson kjente mor mi og teaterversjonen av Jon Michelets romansuksess Skogsmatrosen for Teater Innlandet og Levi Henriksens selvbiografiske konsertforestilling Det beste bandet i himmelen for Musikk i Hedmark. I 2019 har hun regi på Korps av Knut Nærum både på Den Nationale Scene/Hordaland teater og for Scenekunst Østfold/Akershus teater.

Før Janne begynte som teatersjef for Teater Innlandet drev hun sitt eget produksjonsselskap, Barske Glæder Produksjoner. Hun har lang erfaring fra det frie feltet, både som produsent, dramatiker og utøver.

CECILIE LINDEMAN STEEN

- Det gir meg stor motivasjon og mening å få muligheten til kunne bruke og dele av mine erfaringer i dialog og dynamikk med en yngre kollega gjennom mentorarbeid i Tilt Grow. TILT Grow framstår som et meget grundig og seriøst program i forhold til å legge til rette for deltagernes utvikling i et helhetlig kunstnerisk, menneskelig og strukturelt perspektiv.

Cecilie har arbeidet som dansekunstner i over 30 år, i hovedsak knyttet til det frie scenekunstfeltet, med unntak av to år i Carte Blanche, samt engasjementer ved Riksteatret, Rikskonsertene og Det Norske Teatret. Hun har medvirket i godt over hundre produksjoner samt enkeltstående forestillinger, improvisasjoner, arrangementer og konserter. Foruten egne prosjekter, har Cecilie samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og andre kunstnere og hatt omfattende nasjonal og internasjonal turnévirksomhet. Siden studietiden har hun hatt et nært samarbeid med koreograf Ina Christel Johannessen. De siste årene har Steen bl.a arbeidet i forestillinger og prosjekter i samarbeidet med Shanti Bramachari, Mia Habib, Kristina Gjems og Janne-Camilla Lyster.