Oslofjorden danser

2021 — PROSJEKTER

Panta Rei Danseteaters nye satsning; skreddersydde dansevandringer langs Oslofjorden.

City oslo
Foto Neil Nisbet/Article19

Oslofjorden danser er en serie vandreforestillinger langs og i nærheten av Oslofjorden der publikum får oppleve samtidsdans i nye omgivelser. Prosjektet strekker seg over tre år og gjester en rekke ulike perler ved fjorden vår, og har som ett av sine mål å bidra til å synliggjøre de flotte turmulighetene som Oslo-regionen har å by på – på en ny måte. Vandringene skapes i nært samarbeid med lokale aktører og landemerker, og publikum vil møte både profesjonelle dansere og lokale utøvere som sammen skaper vakre øyeblikk av dansekunst.

I 2021 kan publikum oppleve vandringer i Asker, ved Oscarsborg og en spektakulær urban variant som strekker seg fra Vaterland gjennom Akerselvas tunnel og ut i Oslofjorden ved Bjørvika. I tillegg tar prosjektet seg en tur innom Romerriksåsen i Gjerdrum. De ulike områdene vil danne unike «scener» for dansen, som igjen vil sette sitt preg på omgivelsene. Ved å iscenesette velkjente steder på nye og overraskende måter, er det vår ambisjon at samtidskunsten kan gi publikum gode opplevelser og noen nye perspektiver i møtet mellom kultur og natur.

Oslofjorden danser er Panta Reis nye satsing der fjorden iscenesettes gjennom en rekke dansevandringer. Prosjektet springer ut av Panta Reis visjon om å skape nære samarbeid med lokale aktører og landemerker. Danserne i prosjektet deltar i Panta Rei Danseteaters talentprogram TILT Grow.

– Prosjektet er et kinderegg; unge dansere i begynnelsen av en profesjonell karriere får utviklet seg, nasjonale etablerte koreografer får møte en ung og sulten generasjon kunstnere og mange publikummere som ennå ikke har opplevd samtidsdansen får se hva vårt felt har å by på. I tillegg jobber vi lokalt med både profesjonelle og ikke-profesjonelle dansere, sier kunstnerisk leder i Panta Rei Danseteater, Anne Ekenes

City oslo
Foto Neil Nisbet/Article19
Full størrelse
Sisu8106
Foto Neil Nisbet/Article19 Danser: Karianne Andreassen
Full størrelse

AKTUELT

PROSJEKTER