Talenter 2019

16.02.2019

Dansekunstnerne som skal være del av TILT Grow 2019 er valgt ut – se hvem de er her!

Ensom10
Foto: Lise Skjæraasen

TILT Grow 2019 er tredelt og gir til sammen et tilbud til ti utøvere.

“I år har vi skreddersydd prosjektet for regionen Innlandet og samtidig ivaretatt en kunstnerisk ambisjon om å skape spennende dansekunst sammen med eksepsjonelle utøvere”, sier leder i Panta Rei Danseteater (PRD), Anne Holck Ekenes.

Alle de ti danserne i de ulike delene av TILT Grow får tilbud om egen mentor gjennom 2019, og vil ha mulighet til å delta på en seminarrekke som gjennomføres på Dansens Hus i Oslo og Hamar Kulturhus. I tillegg er det noen variasjoner mellom gruppene:


THERESE SLOB

Therese er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og har studert ved Kate Simmons School of Dance i England. Som danser har hun blant annet spilt Kattrin i «Mor Courage og barna hennar» ved Det Norske Teatret og danset i «Survival» av B-Braza Productions. Hun har koreografert og co-produsert med Teater Innlandet «I will Never Fix you», «Grisebondens Kunst» og «Hello», som også har turnert i Den kulturelle skolesekken og blitt vist under Heddadagene og andre festivaler.

Therese har nylig koreografert «Jungelboken» for Teater Innlandet og Riksteateret, og er initiativtaker til MOVE Dansefestival, Vandreforestillingen «Dans på stien» og medstifter av DansINN. I tillegg driver hun og Ruben-Arie Slob dansestudioet Ps:Dance på Hamar med ca. 700 barn og unge.

NORA SVENNING

Nora er utdannet ved KHiO, BA Klassisk ballett (06-09) og Den Norske Operas ballettskole (00-06). Etter utdannelsen tilbrakte hun ett år med Cannes Jeune Ballet i Frankrike, og har deretter jobbet som frilanser med base i Oslo. Hun jobbet første gang med Panta Rei i 2017, og har ellers jobbet med koreografer som Hallgrim Hansegård/Frikar, Sølvi Edvardsen, Elle Sofe Henriksen, Sudesh Adhana og Tine Aspaas.

ANDERS ROHLAN SMÅHAUG

Anders (født 1990) er en profesjonell danser og dansekunstner fra Asker. Han har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i Dans (2013-14) og Kunsthøgskolen i Oslo, Balletthøgskolen/Avdeling Dans, (2014-17). Han ble uteksaminert i 2017 med en bachelorgrad i samtidsdans, og har i etterkant av studier deltatt på workshops og jobbet som freelance dansekunstner. Han har samarbeidet med koreografer, koreografert egne verk, og gjort forestillinger i Norge og i Danmark. I 2018 samarbeidet han med Sparebankstiftelsen DNB, Sentralen og Den Norske Opera & Ballett under «På tå hev – sentralen». Dette var en interdisiplinær vandreforestilling i samproduksjon mellom Sentralen og Den Norske Opera & Ballett.

Anders samarbeider med Spin Off – forstudium i dans, og har vært regi- og produksjonsassistent for blant annet Åpen Scene 2018. I oktober var han på turné med stykket «Flinch» av Roza Moshtaghi, som ble vist ved Koncertkirken i København, i regi av Dansehallerne. Han er også en av adeptene i Skuespiller – og danseralliansens mentoringprogram 18/19.

Anders er opptatt av å jobbe kunstnerisk for å synliggjøre dans i samfunnet, og gi befolkningen et større eierskap til dans som kunstform. Han er i tillegg opptatt av å eksperimentere med persepsjonen vi og befolkningen generelt har av dans. Anders gleder seg til å være en del av TILT Grow 2019, hvor han kan være med å produsere, og formidle nyskapende og utfordrende scenekunst ut over scenekanten!

EMILIE MARIE KARLSEN

Emilie er utdannet ved Northern School of Contemporary i Leeds, England (2013-16). Hun var tidligere en del av ungdomskompaniet «På tå hev» (2011-12) ved Den Norske Opera & Ballett og studerte ett år ved Spin Off Forstudium i Dans (2012-13). I etterkant av studiene har hun vært periodevis basert i England og hadde i 2016 sin første jobb med Jamaal Burkmar, vinner av «New Adventures Choreography Award» (2016).

I 2017 ble hun en del av Joss Arnott Dance Company hvor hun turnerte 21 byer i England høsten -17 og våren -18. Etter det har hun samarbeidet med Sparebankstiftelsen DNB, Sentralen og Den Norske Opera & Ballett i prosjektet «På Tå Hev – Sentralen». Prosjektet resulterte i en interdisiplinær vandreforestilling fremført i mai 2018. Imellom disse prosjektene har hun jobbet med Rina Rosenqvist i hennes stykke «MASS» som tidligere har blitt vist ved to anledninger i Oslo og under «LunGa» festivalen i Seydisfjordur, (2018). «MASS» skal programmeres under koreografilaboratoriet på dansens hus i mai 2019, hvor Emilie vil medvirke.

Therese Slob, Nora Svenning, Anders Rohland Småhaug og Emilie Marie Karlsen:

Skal være medskapende utøvere i en co-produksjon med Teater Innlandet. Forestillingen har premiere 14. september.
Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet.

KRISTINE BERGET

Kristine (født 1992) er en dansekunstner utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts. Hun er for øyeblikket bosatt i London, hvor hun har bodd og jobbet som utøvende danser de siste 3,5 årene etter endt skolegang i Liverpool. Hun er opprinnelig fra Ringebu i Gudbrandsdalen, og oppdaget sin lidenskap for dans gjennom lokale prosjekter i dalen.

Som en del av sin erfaring som frilanser har Kristine jobbet innen ulike sektorer i den britiske danseindustrien, blant annet som danser i videoen «Big God» for Florence + The Machine (koreografert av Akram Khan, 2018) og produksjonen «Project Rebel» (koreografert av Kenrick Sandy og vist på the Barbican, 2019) i samarbeid med Boy Blue Entertainment. Hun er en del av The Ashton Collective (siden 2015, ledet av Thomas Ashton), et dansekollektiv med røtter i samtidsdans som har produsert egne danseteaterverk siden 2013, og Boy Blue Entertainment (siden 2016, ledet av Kenrick Sandy), et hip hop kompani som i tillegg til å tilby utvidet treningsmuligheter for unge og profesjonelle dansere, også er huskompani på The Barbican og har produsert egne verk siden 2001.

Kristine produserte sin egen forestilling mens hun studerte på the Liverpool Institute for Performing Arts, og turnerte denne produksjonen i Norge sommeren 2015. I tillegg til dette, har Kristine utviklet flere soloer og kreative verk for video i samarbeid med foto- og videograf Erik Berg-Johansen.

MINDA MARIE KALFOSS

Minda Marie (født 1989) er dansekunstner, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Universitetet i Stavanger, Escola Superior de Danca i Lisboa og Peridance Capezio Center i New York. Som en del av sitt frilans arbeid har Minda Marie produsert to egne forestillinger, samt vært utøver for andre koreografer. Hennes siste soloarbeid er basert på et partitur av Janne-Camilla Lyster, kalt «Blå jeger». Minda er også en del av Living Movement, ledet av Karen Høybakk Mikalsen.

Våren 2019 fullfører Minda Marie sin mastergrad i drama- og teaterkommunikasjon ved OsloMet. I masterarbeidet fordyper hun seg i arbeidet til dansekunstnere som produserer selvskreven tekst og inkluderer dette i sitt koreografiske virke, slik hun selv også gjør.

FRIDA VORGAARD

Frida (født 1994) kommer fra Lismarka og gikk danselinja på Stange vgs. Det var her Frida ble kjent med konseptet koreografi, som har forblitt en viktig del av henne som dansekunster. Hun tok en BA i modernedans på Trinity Laban Conservatoire of music and dance i London (uteksaminert i 2016). Så kom hun til Hamar og jobbet for PS:Dance og kulturskolen i Ringsaker som danselærer og frilanser.

Frida har vært med på en del prosjekter, blant annet med en egenlaget solo «I generalsjoner» (2016) i en potetkjeller på Atlundstad i regi av TILT, og samarbeidet med Karoline Amb som både danser og koreograf. I tillegg jobber hun for jobbstrekken som instruktør hvor fokuset er å jobbe forbyggende med mennesker som jobber mye stillesittende eller statisk. Å kunne bedre mennesker hverdag ved å bruke bevegelse og dans gir stor glede.

INGVILD MARSTEIN OLSEN

Ingvild (født 1993) arbeider som utøver og koreograf mellom Norge og London. Hun er utdannet fra Trinity Laban med en Master i Dance Performance og en Bachelor i Contemporary Dance.

Ingvild har en interesse i krysningen mellom bevegelse, feminisme, og improvisatorisk arbeid, samt å skape et samarbeid mellom ulike kunstformer og teknologi. Hun har skapt soloen «In series» som stiller spørsmål rundt trenden ‘selfie’, hvor teknologi spiller en stor brikke i verket. I perioden 2016-18 utviklet hun, sammen med to andre dansekunstnere, forestillingen SMACK – en multimedia koreografi som har blitt spilt i Norge, Sveits og England. Ingvild har også arbeidet med koreografer som; Rahel Vonmoos, Pell Ensemble, IJAD Dance Company og Dog Kennel Hill Project.

For tiden arbeider Ingvild med et nytt og spennende prosjekt, PROJECT OI OI OI som er initiert i samarbeid med dansekunstner Olivia Edginton. Ingvild har de siste årene jobbet aktivt med å bringe dans til Innlandet og ser virkelig frem til være en del av TILT Grow.

Kristine Berget, Minda Marie Kalfoss, Frida Vorgaard, Ingvild Marstein Olsen:

Skal være koreografer og utøvere i egne soloer som vises under vandreforestillinger i TILT 2019-prosjektet. De veiledes av mentor og PRD sin ledelse i utarbeidelsen av soloen.
Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet og egen solo.

JOMO SILVEIRA

Jomo (født 1979, Rio de Janeiro, Brasil) har sin utdannelse i performing arts og dans fra UERJ/dans, i Rio de Janeiro. Som en engasjert og profesjonell pedagog og koreograf setter han alltid sin egen og andres utvikling i fokus. Erfaringen hans strekker seg også utover dans og kreative kroppsuttrykk; undervisning, kunstnerisk ledelse, musikkvideoer, rådgiving og prosjektledelse innen offentlige kulturelle prosjekter.

Jomo har stor lidenskap for innovativ, kreativ og businessorienterte ideer og prosjekter. Han er medeier i Kulturhjerte AS, som bidrar til å integrere barn, unger, voksne og familier med forskjellig kulturell bakgrunn via ulike kulturelle aktiviteter. Jomo jobber også som fotballagent og selger fotballspillere rundt i verden. Men dans, teater og scenekunst vil alltid være en viktig del av hans kultur og livsstil.

HANNA EIKLI

Hanna (født 1988) kommer opprinnelig fra Sarpsborg, og gikk danselinjen på Kirkeparken videregående skole i Moss. Etter dette tok hun utdanningen som musikalartist ved Bårdar Akademiet i Oslo. Hun har undervist i dans siden hun var tenåring, og vært instruktør, koreograf og danser i mange forskjellige sammenhenger.

De siste årene har hun jobbet som danselærer på danselinjen på Hedmarktoppen folkehøyskole, og som jazz-pedagog og koordinator ved Ps:Dance Studio i Hamar. Hanna liker både sang og dans, og elsker musikaler.

Hun har vært ansvarlig for flere forestillinger med barn og unge, og startet opp musikalprosjektet på Ps:Dance, en gruppe der ungdommer setter opp en forestilling hvert halvår. Hanna underviser i musikal og jazz, og jobber ellers som prosjektleder og koordinator i ulike prosjekter Ps:Dance står for, eller er involvert i – blant annet MOVE dansefestival i Hamar.

Jomo Silveira og Hanna Eikli:

Skal være prosjektledere og verkstedsholdere i TILT der de møter lokalbefolkningen i Hamar-regionen i forkant av turneen til PRDs co-produksjon med Teater Innlandet.

Vi gleder oss stort til å jobbe med alle disse fantastiske dansekunstnerne!